• Naturoplevelser

  Hvor skal man snart starte og slutte? Oksbøl og omegn er nærmest en stor naturoplevelse. Vi har valgt af fokusere på området snævert omkring Oksbøl og så senere beskrive de områder, der ligger ud mod vandet.

  Aal Plantage er et utroligt smukt område. Skoven rummer bl.a. en meget stor bestand af kronvildt og midt i blandt en masse dyr, er der gjort plads til os mennesker gennem en stort sti- og vejsystem. Historisk set kan der fortælles rigtig meget om skoven, der for ca. 50 år siden rummede Danmarks største flygtningelejr. Mange er vejene er anlagt under krigen og kigger man godt efter, vil mange kunne få øje på ruiner inde i skoven. Der henvises til Museet for Varde og Omegn, der kan fortælle meget mere, ligesom der henvises til udstillingen på egnsmuseet i Oksbøl.

  I den nordlige af Aal plantage finder man Præstesøen. Søen har et skønt stisystem, som man kan følge hele vejen rundt om søen. Man kan nyde en madpakke i den nordøstlige ende af søen og lige nord her for finder man præstegården (privat jord). Sydøst for Præstesøen finder man hundeskoven

  Et spændende og hyggeligt sted er Økobasen. Her er der overbygget bålplads og toiletfaciliteter. Man finder bedst Økobasen ved at gå ud af Torps Allé forbi atletikbanen og forbi vejen, der går op til Præstesøen. Se kortet nedenfor.

  På nord siden af Præstegårdsvejen findes en anden flot sø ved navn Barnsø. Man kan tilgå Barnsø fra Præstegårdsvej, men vær lige opmærksom på, at der kan være jagt i området.

  Har du oplysninger om spændende steder, hvor man kan opleve naturen på tæt hold, så tøv ikke med at skrive til os.
 
 • Bent Nielsen & Søn


  Igennem mere end 100 år har Bent Nielsen & Søn betjent borgerne i Oksbøl og omegn. Skriv eller ring, så får du et uforpligtende tilbud på den opgave, som du skal have udført.

  Klik her og læs mere