• Naturoplevelser

  Hvor skal man snart starte og slutte? Oksbøl og omegn er nærmest en stor naturoplevelse. Vi har valgt af fokusere på området snævert omkring Oksbøl og så senere beskrive de områder, der ligger ud mod vandet.

  Aal Plantage er et utroligt smukt område. Skoven rummer bl.a. en meget stor bestand af kronvildt og midt i blandt en masse dyr, er der gjort plads til os mennesker gennem en stort sti- og vejsystem. Historisk set kan der fortælles rigtig meget om skoven, der for ca. 50 år siden rummede Danmarks største flygtningelejr. Mange er vejene er anlagt under krigen og kigger man godt efter, vil mange kunne få øje på ruiner inde i skoven, og man kan selvfølgelig se kulisserne fra museet Flugt. Der henvises til Museet for Vardemuseerne, der kan fortælle meget mere, ligesom der henvises til udstillingen på Flugt i Oksbøl.

  I den nordlige af Aal plantage finder man Præstesøen. Søen har et skønt stisystem, som man kan følge hele vejen rundt om søen. Man kan nyde en madpakke i den nordøstlige ende af søen og lige nord her for finder man præstegården (privat jord). Sydøst for Præstesøen finder man hundeskoven

  Et spændende og hyggeligt sted er Økobasen. Her er der overbygget bålplads og toiletfaciliteter. Man finder bedst Økobasen ved at gå ud af Torps Allé forbi atletikbanen og forbi vejen, der går op til Præstesøen. Se kortet nedenfor.

  På nord siden af Præstegårdsvejen findes en anden flot sø ved navn Barnsø. Man kan tilgå Barnsø fra Præstegårdsvej, men vær lige opmærksom på, at der kan være jagt i området.

  Har du oplysninger om spændende steder, hvor man kan opleve naturen på tæt hold, så tøv ikke med at skrive til os.
 
 • Sydbank


  Få et gratis økonomitjek. Går du rundt med ubesvarede spørgsmål om din økonomi og dine muligheder, giver vi gerne et gratis økonomitjek. På mødet tager vi afsæt i dine indtægter og udgifter og gennemgår dine ønsker og planer for fremtiden, så vi kan give dig et bud på, hvad vi kan gøre for dig.

  Klik her og læs mere